Hasiči čerpajú vodu po búrke vo viacerých obciach na území Prešovského kraja

17.06.2013 Prešov

Nižná Šebastová/Prešov 17. júna (TASR) - Zaplavené záhrady a suterénne priestory rodinných domov má na svedomí búrka, ktorá sa prehnala dnes podvečer viacerými obcami Prešovského kraja. Hasiči v nich momentálne čerpajú vodu.
"Zasahujeme vo Vranove nad Topľou, kde sú zaplavené tri ulice. Voda sa dostala do pivníc rodinných domov v časti Čemerné," informoval TASR Stanislav Džubák z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.
Ako ďalej uviedol, podobný problém postihol aj Nižnú Šebastovú pri Prešove. "Zatopené sú tam dve ulice od kanalizácie, ktorá nestíha odvádzať vodu," poznamenal s tým, že pri Prešove začalo opätovne pršať. "Robíme monitoring, čerpáme iba na miestach, kde je to možné."
Situácia vo Vranove nad Topľou je už momentálne o niečo lepšia. "Prestalo tam pršať," uzavrel Džubák.
Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove TASR informovali, že búrka skomplikovala dnes podvečer v okrese Vranov nad Topľou aj dopravu na ceste 1/18. Úsek medzi obcami Hlinné a Soľ je momentálne pre zaplavenie vodou z okolitých polí neprejazdný.
 

Vyberte región